Om

Historia

En sen decemberkväll 1993 registrerades HiFi-Agenten AB hos bolagsverket. På den här tiden var vi få anställda. Huvudsakligen drevs företaget av David Thurén och Martin Niklasson hjälpte till med bokföring och inköp.
Fabrikaten som redan från start fanns i produktportföljen var; Alchemist, Ixos och de egenbyggda kablarna Accurate Cable Equipment (A.C.E.). Ganska snart plockades de prisbilliga högtalarna Gale in i sortimentet.
Sedan följde danska elektronikföretaget Thule som var kända främst för sina balanserade konstruktioner. För att matcha Thules elektronik började vi importera de tyskbyggda högtalarna från ALR/Jordan. 
1994 var vi med och ställde ut på Arken-mässan och vi är idag en av få leverantörer i branschen som varit med på alla Arken-mässor som anordnats.
I takt med att vi växte började vi plocka upp fler fabrikat, franska Micromega och amerikanska Sumiko anslöt till vår produktfamilj. Det var i denna veva som vi började importera REL Acoustics fantastiska subbasar.
Runt år 2000 började vi importera anrika Thorens skivspelare och de engelska möblerna från Alphason, vi behövde ju något att ställa allt i när vi var på mässor :).
I början å 2000-talet började vi sälja Vifas högtalare som var en riktig succé, tyvärr försvann fabrikatet 2006 på grund av att tillverkande fabriken gick omkull.
2007 växte vi så det knakade och vi blev distributörer av Tangent Audio, i och med det anställdes Niklas Rimme som säljare. Samma år behövde vi någon som kunde ta hand om allt pappersarbete och Marie Ekstedt-Niklasson anställdes. 
De närmsta åren utvecklades HiFi-Agenten enormt och vi gav oss in i helt nya kategorier av produkter. Vi storsatsade på hörlurar från Beyerdynamics som senare lett till att vi idag säljer Ultrasone. Vi började importera kablar från T.C.I.
2009 byttes Alphasons möbler mot möbler från franska Norstone. I denna veva började vi sälja de färska högtalarna från Cornered Audio. 2010 tog vi steget in i bärbara mediaspelare i form av Colorfly och började sälja dacar från Kingrex.
Med så många fabrikat tyckte vi det var dags att skaffa en egen service avdelning för att dels ta hand om garanti men även kunna se över äldre produkter vi sålt. Sagt och gjort var avdelningen skapad och Mattias Rosenberg anställdes.
2012 Var det dags att ta steget in i High-end världen och vi blev erbjudna att ta över Bladelius och det gick självklart inte att tacka nej till.
I och med att Ixos ägare i början på 2014 lade ner Ixos som varumärke började vi importera de välrenommerade kablarna från Real Cable. Det enda vi saknade nu i vår produktportfölj var ett riktigt bra högtalarfabrikat och det fann vi i mitten på 2014 i form av de fantastiska högtalarna från Martin Logan.
Under 2015 började vi fundera på om vi skulle doppa tårna i surroundvattnen. Sagt och gjort, i augusti tog vi över agenturen för den amerikanska tillverkaren Anthem. Samtidigt som detta hände började vi även distributionen för det anrika fabrikatet Acoustic Energy, ett fabrikat som ligger samtliga anställda varmt om hjärtat.
Tidigt 2016 valde vi att ta över distributionen av ett annat anrikt fabrikat och ett fabrikat som vi har en förkärlek för; Quad.
Under sommaren 2017 tog vi upp distributionen för anrika Cyrus Audio. Framåt hösten byggde vi på vår portfölj av fabrikat med strömrenare från Powergrip och vinyltillbehör från Simply Analog.
Våren 2018 kom av naturliga själ Paradigm in hos oss. Nu har vi inte bara elektrostathögtalare utan även vanliga dynamiska högtalare i den högre klassen.

Vi tänker fortsätta att utveckla verksamheten och satsar på att bli ännu bättre.

Hoppas vi ses!