Cornered Audio

 Om Cornered Audio

 För cirka 10 år sen satt grundaren Hans V. Madsen på ett (tråkigt?) möte när  han vände sig om för att samla sina tankar lite. Plötsligt uppenbarade sig i hans  sinne en högtalare i ett hörn. Det är en rätt smart idé tänkte Hans som efter att  ha kollat hur marknaden såg ut märkte att det egentligen inte fanns något  liknande och vips så var Cornered Audio fött. Madsen själv menar att det är  hans nu 30 år i branschen som gör att högtalare plötsligt uppenbarar sig  framför honom.

 Dansk design när den är som bäst!

 Produkter

 Cornered Audio har helt och hållet specialiserat sig på att tillverka högtalare för montering i hörn. Många tänker hörnet  mellan 2 väggar men de går alldeles utmärkt att montera i hörnet mellan vägg och tak. Vad vi har märkt är det nästan  vanligare att de monteras vägg/tak. Det finns idag hela 6st olika modeller, så man har en hel del olika valmöjligheter.

 Montering sker genom att man skruvar fast högtalarna direkt mot vägg på ett smidigt sätt från framsidan av högtalarna.  Alltså behöver man inte sätta upp massa fästen och gud förbjude nyckelhålsfästen. Kabeln drar man sedan in från  baksidan och fäster på framsidan. På med magnetfronten och man har en helt dold installation.
 Man har nu även kommit med en kabel som är tänkt att dra i hörn, den är triangelformad för att bli riktigt dold i hörn.